Jaap Mulder

Hallo, mijn naam is Jaap Mulder, fotograaf.

In de jaren '70 had ik een analoge spiegelreflexcamera met een groothoek- en een tele objectief. Na een aantal jaar is dit in het slop geraakt en heb ik alles weggedaan. Daarna heb ik nog wel kleinere analoge cameraatjes gehad maar dat was het toch niet helemaal. Met de opkomst van de digitale compactcamera begon de interesse in fotograferen weer wat op te bloeien. Thans heb ik dus een digitale spiegelreflexcamera met toebehoren.

Mijn hobby is het fotograferen van de natuur / landschap.

Als het even kan dan ben ik in de natuur aan het wandelen met mijn fotocamera in de aanslag om mooie plaatjes te schieten. Soms ben ik wel even bezig, om een mooie foto te maken is het vaak nodig om de statief en de afstandbediening er bij te pakken. Ook is het dan vaak zoeken naar de juiste plek om te fotograferen, maar dat is dan vaak wel de moeite waard en terug te zien in de foto.

Mijn camera is een Canon 700D Digitale Spiegelreflexcamera met een Canon 15-85 IS USM lens een Canon EF 70-300mm f/4.0-5.6 II IS USM lens en een Canon 50mm F1.8 lens. Verder heb ik altijd bij me: een externe flitser, een statief of monopod, een gorillapod (klein statief), een bedrade afstandbediening, polarisatiefilter, een grijsfilter en een grijs verloopfilter.

jmfoto-5

error: Afbeelding is beschermd !!